Je hebt ze vast al wel gezien, de gekleurde, sponsachtige eitjes die ieders make-up routine overnemen. Een Beautyblender zorgt ervoor dat je make-up streeploos en goed gedoseerd wordt aangebracht – maar dan moet je hem wel eerst goed weten te gebruiken.

Het is belangrijk dat je je beautyblender eerst even in een kommetje handwarm water legt, zodat het sponsje zoveel mogelijk water kan absorberen. Dit is belangrijk, want een droge beautyblender zal je foundation of getinte dagcrème opzuigen, waardoor je heel veel van het product verliest. Bovendien helpt de damp van de spons om je make-up beter te fixeren. Wring je sponsje uit tot het gewoon nog vochtig is.

Daarna heb je twee keuzes: of je brengt al wat foundation op je gezicht aan, en gebruikt vervolgens de beautyblender om het product te verdelen of (en dit is de populairste methode): je pompt een beetje foundation op je hand of op een schaaltje, dept de beautyblender erin en brengt zo het product aan op je gezicht via deppende of lichtjes vegende handgebaren. Gebruik de achterkant van de beautyblender voor de grote delen van je gezicht, zoals voorhoofd en wangen, en met het smalle deel kan je naast je neus of onder je ogen wat preciezer gaan werken. Je kan het sponsje ook samenknijpen om een nog kleiner oppervlak te creëren.

Wil je voordelig Beautyblender kopen? Ga naar Apotheek en Huid voor de voordeligste Beautyblenders.