Webdesign is een vak apart, het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Ook voor webdesigners is het elke keer weer een uitdaging om ervoor te zorgen dat het webdesign responsive is. Dit houdt in dat een website een gebruiksvriendelijke en optimale ervaring biedt aan de bezoeker, ongeacht van welk apparaat hij of zij gebruik maakt. Het is dus van groot belang dat de betreffende website ook goed werkt op een mobiele telefoon. Anno 2016 bezoekt een groot deel van de populatie websites via zijn of haar telefoon. Dankzij een webdesignbureau uit Utrecht kunnen we een paar tipjes van de sluier weggeven.

Content

Een grote fout die zeer regelmatig gemaakt word bij het ontwikkelen van een website is het beginnen met het design voordat het duidelijk is wat voor content er op komt te staan. Het design moet ondersteunend zijn voor de content zodat er een betere gebruikerservaring wordt gecreëerd.

Reset

Begin opnieuw met het maken van je website als je wil dat het webdesign responsive wordt. Het is bijna niet te doen om een oude website die niet responsive is een beetje om te bouwen en het dan weer online te zetten. Door het veranderde webdesign zullen functies veranderen waardoor het niet meer optimaal werkt voor de gebruiker.

Googlebot

Aangezien veel mensen tegenwoordig gebruik maken van hun telefoon wanneer zij een website gaan bezoeken is het noodzakelijk om dit te ondersteunen. Een fantastisch hulpmiddel hierbij is de Googlebot. Sinds 2011 controleert dit programma of jouw website wel gebruikersvriendelijk is voor smartphones. Door het kleinere scherm moet het beeld bijvoorbeeld anders worden weergegeven. Tevens geeft Google in de zoekresultaten aan of een website mobielvriendelijk is. Hierdoor kan je dus ook nog extra bezoekers trekken want dit kan zomaar de doorslag geven om je website te bezoeken.