Organiseer je een evenement, dan moet je die natuurlijk ook promoten onder je doelgroep. Een flyer is een handig middel om mensen op de hoogte te stellen van een evenement. Je kan er namelijk een korte boodschap op kwijt die mensen in één oogopslag zien en begrijpen. Vouwen of pagina’s omslaan is niet nodig waardoor het weinig moeite kost voor de ontvanger om de boodschap te zien. Bovendien straalt een flyer niet heel veel waarde uit en worden ze over het algemeen niet heel lang bewaard; ideaal dus om kort van tevoren jouw evenement te promoten. Maar tegenwoordig in de stap krijg je zoveel flyers aangeboden gekregen, dat een effectief en opvallend ontwerp wel noodzakelijk is. Wij geven je graag een aantal tips om een succesvolle flyer te ontwerpen!

1. Breng een duidelijke boodschap over
Zorg dat je van tevoren duidelijk je doel van de flyer vaststelt, want zonder een doel geen flyer natuurlijk. Zo kan je doel bijvoorbeeld zijn om een bepaald product of dienst onder de aandacht te brengen en mensen te overtuigen om het product of dienst te kopen. Zorg ervoor dat deze teksten dan ook op een passende manier worden overgebracht: gebruik wervende teksten als je potentiële nieuwe klanten wilt aantrekken, aansporende en overtuigende teksten om jouw doelgroep tot actie aan te zetten.

2. Maak jouw doelgroep nieuwsgierig
Een ding weten we zeker en dat is dat nieuwsgierigheid aandacht trekt. Het doel van een flyer is dan ook om de ontvanger op een snelle manier voorziet van de nodige informatie. Het moet meteen duidelijk worden waar het om gaat, maar… wees niet te duidelijk! Wek nieuwsgierigheid op en zorg ervoor dat ze getriggerd raken om meer informatie te achterhalen.

3. Zorg voor een logische structuur
Het klinkt misschien vanzelfsprekend dat een logische structuur erg belangrijk is, maar toch wordt dit bij de uitvoering vaak vergeten. Verdeel de informatie op een slimme manier over de folder. Een afbeelding in het midden met daarboven met logo is een gebruikelijke opmaak die werkt. Instinctief kijken mensen namelijk als eerst naar een grote afbeeldingen, leze de tekst erboven en gaan dan door naar beneden. Contactgegevens hoeven dan weer minder op te vallen, dit is pas voor een later stadium.

4. Combineer tekst met beeld
We hoeven je vast niet te vertellen dat een flyer met alleen maar tekst ontzettend saai is. Kom je hier zelf wel op uit? Bedenk je dan goed welke informatie écht nodig is en wat je eventueel kan schrappen. Wil je wel alles overbrengen, dan is een folder of een brochure waarschijnlijk een betere optie. Door tekst met mooie beelden (met een goede resolutie!) te combineren creëer je een aantrekkelijke flyer voor je doelgroep.

Hulp nodig?
Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk! Ga zelf lekker experimenteren en ontwerp zelf een mooie flyer om jouw evenement te promoten. Kom je er zelf niet uit of is grafisch ontwerp gewoon niet jouw ding? Grafisch ontwerpbureau vdS Visuele Creaties is een voorbeeld van een bedrijf dat je graag helpt met het ontwerpen en drukken van een mooie flyer die past bij jouw evenement.