Er wordt door bedrijven steeds meer gebruik gemaakt van relatiegeschenken. Tegenwoordig wordt de geschenken niet alleen aan zakenpartners gegeven, maar worden zo ook als cadeau gegeven aan klanten en niet/klanten als een soort van marketing stunt. De relatiegeschenken zijn vaak niet hele dure artikelen, omdat er grote aantallen worden besteld. Het gaat om het idee en de tijd die je erin hebt gestoken. Vaak zijn het voorwerpen die gebruikt worden en niet in de prullenbak verdwijnen. Je wilt graag dat het wordt gebruikt en daarom moet je weten wat voor relatiegeschenk bij je bedrijf past.

Soorten relatiegeschenken

Er zijn zoveel verschillende relatiegeschenken dat je ze niet allemaal kunt opschrijven. De meeste populaire relatiegeschenken zijn pennen en notitieblokken. Iedereen heeft wel een pen en gebruikt het om even iets op te schrijven. Ondanks de vele computers, laptops en tablets vinden mensen het toch fijn om even wat te schrijven met een pen.  Een notitieblok is ook heel populair, omdat je toch iets moet hebben om op te schrijven en een notitieblok is dan wel heel handig. Een notitieblok heb je in verschillende vormen en kleuren. Ook kun je er zo een blaadje van afscheuren en meenemen, zonder dat het notitieblokje kapot gaat. Een notitieblok en een pen zijn ideaal om op het bureau te hebben liggen, want je weet maar nooit wanner het te pas komt. Pennen met bedrijfsnaam zijn dus slimme relatiegeschenken waar uw relatie en uzelf wat aan heeft.

Het nut van een relatiegeschenk?

Een van de voornamelijkste redenen van het geven van een relatiegeschenk is het onderhouden van relaties. Ook worden ze gebruikt als promotiemateriaal, want zo kun je je bedrijf bekend maken bij mensen. Ook worden relatiegeschenken aan het personeel gegeven, om waardering te tonen. Er zijn diverse webshops, waarop je relatiegeschenken kunt bestellen, in grote of kleine hoeveelheden. Bijna alle relatiegeschenken zijn voorzien van het bedrijfslogo en/of bedrijfsnaam.