Het ontvangen van een relatiegeschenk is altijd leuk, vooral wanneer het geschenk betekenisvol én bruikbaar is. De relatie die jou een cadeau schenkt heeft waarschijnlijk veel tijd besteed aan het kiezen van een relatiegeschenk, met als doel het laten zien dat je als klant of zakenrelatie gewaardeerd wordt. Het is daarom extra leuk om op een creatieve manier te reageren. In dit artikel worden er verschillende manieren besproken waarop jij, op een creatieve manier, kunt reageren wanneer je een relatiegeschenk ontvangt.

Een enthousiaste e-mail

Wil je op een enthousiaste manier reageren maar heb je niet veel tijd? Maak je dan geen zorgen. Ook door een e-mail te versturen kun je jouw relatie op een geschikte manier bedanken. Kies ten eerste voor een tekst waarmee je uit dat je blij bent met het ontvangen geschenk.

Om de tekst, en de e-mail, persoonlijker te maken kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een foto van het ontvangen geschenk toe te voegen in de bijlage. Zo laat je zien dat je daadwerkelijk aandacht hebt besteed aan het ontvangen geschenk. Heb je bijvoorbeeld kantoorartikelen als relatiegeschenk ontvangen? Maak dan een foto van de artikelen, wanneer ze een plaats op jouw bureau hebben gekregen.

Een reactie via social media

Tegenwoordig speelt ook social media een grote rol binnen zakenrelaties en klantrelaties. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe samenwerkingen delen via Twitter of een klant bedanken voor een fijn gesprek via een Tweet. Ook kun je jouw relaties bedanken voor de ontvangen relatiegeschenken via social media. Je kunt dit het best doen door een foto van het geschenk te maken en deze te delen met een tekst zoals: Bedankt @bedrijf, voor dit mooie geschenk!

Vergeet niet om het desbetreffende bedrijf of het persoonlijke account van de relatie te taggen. Zo kan de relatie jouw bericht ook delen, wat ook voor jou meer publiciteit oplevert. Extra leuk: maak een foto van jezelf mét het geschenk.

Reageer met een relatiegeschenk

Heeft jouw relatie er werk van gemaakt en je een relatiegeschenk toegestuurd waar je écht blij mee bent? Dan is het wel zo leuk om te reageren door zelf ook een relatiegeschenk te versturen. Je kunt dit op verschillende creatieve manieren aanpakken.

Heb je jouw lievelingswijn ontvangen? Stuur dan een mooie set met wijnglazen terug én een uitnodiging voor het drinken van een wijntje samen met de relatie. Heb je een picknickset ontvangen? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een aantal smakelijke items terug te sturen, die jouw relatie bij een picknick zou kunnen gebruiken. Wees vooral origineel en onthoud: een beetje humor kan geen kwaad!