Veel ondernemers zullen er baat bij hebben als ze hun webwinkel beheren in een makkelijk e-commerce platform. E-commerce omvat alle handel op het internet zoals de verkoop en koop van producten en/of diensten maar ook het regelen van bankzaken. Als je gebruik maakt van een e-commerce platform worden betalingen via je webshop makkelijker geregeld. Onderschat het maken van een webshop niet, er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.

Belangrijke punten voor je webshop

Wil je het maximale halen uit je webshop dan kun je een Magento webshop laten maken. Voordat je dit in gang zet zijn er een aantal zaken waar je van tevoren over na kunt denken.

1. Wat is je budget?
Binnen Magento zijn er een aantal partners die mogelijk aan je gekoppeld worden. Tussen deze partners zitten verschillen. Sommige richten zich alleen op het ontwikkelen van de webshop. Anderen gaan nog een stapje verder en bieden ook support en advies in marketing. Afhankelijk van de partner en van de vormgeving kun je een budget samenstellen. Houdt er rekening mee dat het een grote investering kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan uitgaven voor design, webteksten, marketing en je webshop vullen.

2. Hoe groot moet je webshop zijn?
Er zijn verschillende Magento versies beschikbaar afhankelijk van hetgeen jij je klanten wilt bieden. Hoe meer functionaliteiten je in je webshop wilt hoe uitgebreidere versie je dient aan te schaffen. Bedenk bijvoorbeeld of je medewerkers toegang moeten krijgen tot het beheersysteem of niet. Een andere functionaliteit waarover je kunt nadenken is de optie om vaste klanten exclusieve producten aan te bieden.

3. Bedenk een planning
Het is goed als je van tevoren al weet wanneer je de webshop graag online wilt hebben. Onthoud ook dat je zelf diverse taken moet uitvoeren voordat de website online kan zoals teksten en afbeeldingen aanleveren van de producten en alvast een account bij een Paymentprovider aanvragen.