Het festival seizoen is van start gegaan. En hoe? Het lijkt alsof ze nooit zijn weggeweest. Duizenden mensen hebben vorige week weer genoten van Awakenings en ook op Paaspop werd er weer gefeest als nooit tevoren. Op 27 april staan er weer genoeg festivals op de planning en dat zal de rest van de zomer niet anders zijn. Zit je in de organisatie of organiseer je zelf een festival? Dan mogen deze accessoires niet ontbreken.

Decoratie

De decoratie is een belangrijk onderdeel van een festival om sfeer te creëren. En met decoratie bedoelen we niet alleen de podiums, maar alles wat daarbij komt kijken. Van vlaggen tot lampjes, van mooie borden tot houten palen en van confetti tot kunstpalmbomen. Met een mooie decoratie maak je echt het verschil tussen een leuk festival en het mooiste en leukste festival van het jaar. Kijk maar naar de decoratie van Tomorrowland of Elrow. Deze festivals zijn hoe ze zijn doordat ze uitblinken in de decoratie. Het geeft deze evenementen extra lading.

Petten

Petten zou je ook kunnen associëren met decoratie, maar wij maken er toch een los kopje van. Ze kunnen namelijk onderdeel uitmaken van de hele sfeer die je met het festival wilt uitstralen. Bedruk je pet met logo om herkenbaarheid te creëren. Ook kun je ze verkopen als merchandise en zo de festival bezoekers laten matchen met de decoratie. Daarnaast nemen ze de petten mee naar huis en hebben ze een accessoire die ze doen denken aan het festival. Grotere kans dat ze volgende keer weer komen.

Waaiers

Ook waaiers zijn leuke accessoires waarmee je het gevoel van het festival kan versterken. Je creëert er sfeer mee, het zorgt voor naamsbekendheid en je geeft je bezoekers iets mee waardoor ze aan jouw festival worden herinnert. Deze accessoires kun je ook verkopen als merchandise. Het zoeken van de juiste merchandise en accessoires is iets wat je hoog op je checklist moet zetten wanneer je zelf een festival gaat organiseren.

Brillen

Zonnebrillen en festivals in de zomer zijn twee handen op een buik. Je hebt er altijd mensen tussen zitten die zijn of haar zonnebril vergeten zijn of waarbij die kapot gaan. Of ze vinden de zonnebrillen die jij uitdeelt of verkoopt gewoon heel mooi wanneer je ze leuk hebt bedrukt. Hiermee creëer je dezelfde voordelen die al benoemd zijn bij de petten en waaiers.

Lanyard keycords

Keycords zijn ideaal om te gebruiken tijdens een evenement. Niet alleen om je sleutels aan te hangen, maar ook om naamkaartjes aan vast te maken. Je kunt de lanyards bedrukken met een logo, een naam of tekst om zo promotie te maken. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren waarmee je verschillende groepen kan onderscheiden. Wil je tijdens een evenement onderscheid maken tussen bijvoorbeeld het personeel aan de bar of de begeleiding van de artiesten? Kies dan voor keycords in verschillende kleuren zodat je verschillende groepen kunt onderscheiden. Bezoekers van je evenement zien direct wie er aan het werk is en kunnen de werknemers gelijk aanspreken wanneer er wat is.