Steeds vaker maken mensen een e-mail aan via een gratis email aanbieder. Denk bijvoorbeeld aan Gmail of Hotmail. Omdat deze aanbieders hun diensten gratis aanbieden is er de vraag ontstaan of ze wel goed beveiligd zijn tegen hackers en spammail. In principe hoef je jezelf daar geen zorgen over te maken. Ook aanbieders van gratis e-mailadressen besteden veel zorg aan de beveiliging. Ze hebben bijvoorbeeld allemaal een effectieve spamfilter. Een spamfilter zorgt ervoor dat e-mails afkomstig van onbetrouwbare afzenders niet in je inbox verschijnen. Sterker nog: sommige spamfilters werken zo goed dat zelfs de e-mails van mensen die je kent eruit gefilterd worden.

Strenge beveilig e-mails account dankzij HTTPS

HTTPS is een systeem die zorgt voor extra beveiliging op het internet. Het staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. Het systeem versleutelt inloggegevens zodat anderen niet kunnen inloggen op jouw naam. Daardoor kunnen gegevens nooit onderschept worden zoals weleens gebeurd bij normaal internetverkeer. Aanbieders van gratis e-mail maken hier ook altijd gebruik van. Je kunt dus prima een Gmail of Hotmail adres aanmaken zonder je al teveel zorgen te maken om je veiligheid.

Voordelen gratis e-mailaccount

Er zijn een aantal voordelen om een gratis e-mailaccount aan te maken:
1. Je zit niet vast aan een e-mailprovider.
2. Je postbus kan veel meer berichten bewaren.
3. Je kunt vanaf elke pc, telefoon of tablet je e-mail openen.
4. Je hebt een gratis spamfilter en andere functionaliteiten zoals een agenda.
Als je een e-mailadres aanmaakt bij je e-mailprovider zit je aan je provider vast. Wissel je daarna van aanbieder, dan kun je het e-mailadres niet meer gebruiken. Voor veel mensen is dit en het feit dat deze e-mailaccounts snel ‘vol’ zitten een belangrijke reden om te kiezen voor een gratis e-mailaccount. Daarnaast is het vooral voor ondernemers of mensen die veel op reis zijn ideaal dat ze overal toegang hebben tot hun account.