Als je een abonnement neemt bij Ziggo krijg je ook Ziggo mail. Op Ziggo mail kun je e-mailen en persoonlijke bestanden opslaan. Je kunt je Ziggo mail overal openen omdat het ook toegankelijk is op je telefoon of laptop. Maar met Ziggo mail heb je meer functionaliteiten tot je beschikking.

Zo kun je:

  • Ziggo als startpagina gebruiken van het internet
  • Via de webmail van Ziggo kun je inloggen op al je social media kanalen
  • Andere e-mail accounts koppelen aan Ziggo mail (zoals Gmail of Hotmail)
  • Een agenda aanmaken en beheren
  • Je agenda openen op je telefoon en deze dus ten alle tijden aanpassen
  • Foto’s en bestanden opslaan in een digitale Cloud.

E-mailadressen van Ziggo

Als je een e-mailadres hebt van Ziggo kun je gebruik maken van de Ziggo webmail. Vraag je jezelf af of je een e-mailadres hebt van Ziggo, kijk dan of je e-mailadres eindigt op de volgende woorden/namen: ziggo.nl, ucpmail.nl, @home.nl, quicknet.nl, casema.nl, chello.nl of a2000.nl

Instellen webmail op juiste server

Als je de webmail van Ziggo wilt instellen zijn hier meerdere opties voor. Vaak wordt er tijdens het instellen gevraagd naar de inkomende of uitgaande server. Je kunt dan IMAP of POP3 aangeven. Er zit een belangrijk verschil tussen deze servers. POP3 is niet op elk apparaat te gebruiken omdat deze server je berichten download en daarna weer verwijderd. Bij IMAP blijven je berichten op de server bestaan zodat je ze weer opnieuw kunt downloaden op een ander apparaat. Wil je gebruik maken van IMAP vul dan bij inkomende server imap.ziggo.nl in en kies voor de serverpoort 993. Vervolgens wordt er gevraagd naar het type versleuteling, hier vul je TLS/SLL in. Je gebruikersnaam is je volledige e-mailadres van Ziggo. Het wachtwoord dat je moet invullen is hetzelfde als het wachtwoord dat je al hebt voor je Ziggo mail.