Je ziet het wel eens in een winkel gebeuren; een medewerker die razendsnel artikelen aan het prijzen is. Grote kans dat dit gebeurd met een Meto prijstang. De prijstangen van Meto zijn namelijk gemaakt in Duitsland en bekend om hun duurzaamheid in combinatie met een eenvoudige bediening.

Het principe van een prijstang is eenvoudig. Het is een tang waarmee je razendsnel prijzen en teksten via (breuk)stickers kan printen op artikelen. Via een cijfer- en letterrol wordt de de juiste prijs ingevoerd waarna het prijzen kan beginnen. Door de beide handgrepen geheel samen te knijpen en weer los te laten wordt het etiket eenvoudig aangebracht op de gewenste plaats.

Waar moet ik voor de aanschaf op letten

De Meto prijstangen zijn verkrijgbaar als grijskleurige compacte modellen en een roodgekleurde standaardmodellen bij alles voor retail. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welk formaat de label moet krijgen, hoeveel regels de tekst kan bevatten en of het euroteken ook aanwezig moet zijn. Labels zijn verkrijgbaar met- of zonder een golfrand. De labels hebben een formaat van; 21 x 12mm, 22 x 12mm, 26 x 12mm, 26 x 16mm en 37x19mm.

Onderhoud en losse onderdelen

Omdat de prijzen geprint worden door middel van zogenaamde inktrollen kunnen deze na verloop van tijd ook minder goed gaan werken. het is dan tijd om de printrol te vervangen, die net zoals de labels los kunnen worden besteld. De inktrollen zijn in de kleuren zwart en blauw verkrijgbaar. Natuurlijk wordt er geadviseerd om de originele Meto producten te gebruiken.

Voor dagelijks onderhoud is het voldoende om het drukwerk met een droog borsteltje te reinigen en zo nodig met een pincet lijmresten en etiketdelen te verwijderen. Meto vraagt de klant om 1x per jaar het apparaat voor onderhoud op te sturen via de bijgeleverde Meto onderhoudsenveloppen.