YouTube is het ideale social media platform om een groot publiek te bereiken. Want over de hele wereld wordt er dagelijks meer dan een miljard uur besteedt aan het kijken van filmpjes. En als jij je bereik wilt vergroten dan doe je dit maar op één manier: views. Het publiek is er dus al, maar hoe zorg je ervoor dat ze jouw video gaan bekijken? Hoe creëer je een groter bereik met YouTube views?

Hoe krijg je meer views?

De sleutel naar het succes op YouTube zijn dus views. Het lijkt simpel, je moet er voor zorgen dat mensen je video gaan bekijken. Want hoe meer views je hebt, hoe meer mensen je gaat bereiken. Maar hoe maak je jouw video het meest aantrekkelijk voor zoveel mogelijk mensen? Er zijn een aantal dingen die je hiervoor kunt doen.

Zoekwoorden en SEO

Hoewel YouTube en Google nog niet de inhoud van je video kunnen filteren, wordt de beschrijving wel gecontroleerd. Op basis daarvan krijg je een ranking op Google en word je dus sneller of minder snel gevonden. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de beschrijving van je video. Schrijf niet zomaar een tekst onder je video, maar denk hier goed over na en maak gebruik van SEO. Zo optimaliseer je het bereik van je video op YouTube.

Professionele video’s

Een goed begin is het halve werk, dus ook een goede titel met het zoekwoord en een banner werken goed voor het bereik van je video. Daarnaast speelt ook de kwaliteit en professionaliteit van een video mee. Is het editen van een video niet jouw sterkste kant? Hier kun je iemand voor inhuren en wanneer je hier niet de financiële middelen voor hebt kun je jezelf hierin gaan ontwikkelen. Link ook vanaf je social media naar je video om het bereik te vergroten.

Adverteren

Een ander belangrijke manier om een groter bereik te creëren op YouTube is adverteren. Hier zijn diverse opties voor, maar zoekwoorden zijn hier ook weer heel belangrijk in. Op de juiste manier adverteren kan je bereik vergroten. Lees je van te voren goed in voor je beslist welke vorm van adverteren je kiest.