Als ondernemer is het tegenwoordig erg belangrijk dat je website en daarmee je product door de juiste klant gevonden wordt. Een goede website met de juiste marketingstrategie is daarin erg belangrijk. En personalisatie van de websitecontent met de termen die men in de zoekmachine intypt is daarin essentieel. Maar naast dat de klant jou vindt als deze naar jouw product zoekt is het ook belangrijk dat de klanten je vinden als ze niet specifiek naar jou zoeken. Maar hoe doe je dat, en hoe doe je dat zelfs kosteloos? Ik vertel het je.

Gratis adverteren

Naast betaald adverteren op bijvoorbeeld websites, reclames en in kranten zijn er ook mogelijkheden om gratis te adverteren via websites. Een voorbeeld van een website waarin gratis adverteren mogelijk is; is nederlandinbedrijf.nl. Dit is een website waarop heel veel bedrijven staan die gemakkelijk gevonden kunnen worden en waarbij de klant alleen hoeft te zoeken naar het product waar deze naar op zoek is en dan verschijnen alle bedrijven die dat product aanbieden. De opzet van de website is een zoekmachine die naar producten en bedrijven zoekt.

Via deze website heb ik zelf mijn bedrijf geprofileerd. Dat houdt in: de belangrijke adresgegevens van mijn bedrijf ingevuld en een omschrijving van mijn bedrijf en de producten die ik aanbied geschreven. Nadat je je ingeschreven hebt op deze website (wat echt helemaal gratis is); kun je gevonden worden als men naar jouw product of bedrijf zoekt. Daarna kunnen ze doorklikken naar jouw webshop of website. Naar mijn mening is het een goede en betrouwbare manier om gratis reclame te maken. Het is meer de vraag: ‘Waarom zou je het niet doen?’ dan: ‘Waarom zou je het doen?’

Naast deze website kun je ook gratis adverteren met sociale media accounts. Denk aan facebook of Instagram; waar je leuke foto’s of zelfs demonstratie video’s van je product op zet. Maar bij sociale media geldt: het is makkelijk om goede feedback te krijgen van je klant maar ook heel makkelijk om openbare klachten te krijgen. Dus zorg voor een goede klantenservice.

Kortom: adverteren kan ook kosteloos!