Nederland telt meer dan 9,5 miljoen Facebook accounts. De kans is daardoor vrij groot dat je via Facebook je doelgroep zou kunnen bereiken. Toch is het voor een bedrijf lastig om ook echt in contact te komen met je doelgroep. Daarom hebben wij een aantal handige tips over hoe je jouw bedrijf het beste kan promoten op Facebook.

Presenteer je bedrijf

Het is belangrijk dat je Facebookpagina uitstraalt wat jij als bedrijf uit wil stralen. Dat betekent dat onder andere de profielfoto, omslagfoto en omschrijving van de pagina hierop aangepast moeten worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat op je omslagfoto te zien is wat voor werkzaamheden je bedrijf uitvoert.

Zorg voor interactie

Interactie is erg belangrijk op Facebook. Op het moment dat niemand een like geeft of reageert op je post, zul je maar een klein aantal mensen bereiken. Zorg er dus voor dat mensen een like geven of reageren. Dit doe je bijvoorbeeld door goede afbeeldingen te gebruiken en je bericht te eindigen met een vraag. Ook is het mogelijk om letterlijk te vragen om een like of reactie, dit kan door bijvoorbeeld te zeggen “Geef een like als je het hier ook mee eens bent” of “Laat in een reactie weten wat jij hiervan vindt”.

Promoot je berichten

Heb je iets belangrijks te melden en wil je veel mensen bereiken met je bericht, dan is het een goed idee om je bericht te promoten. Op het moment dat je een bericht niet promoot ben je afhankelijk van of gebruikers het bericht liken, op het bericht reageren of het bericht delen. Wanneer je het bericht promoot, is het zeker dat je minimaal een bepaald aantal personen zal bereiken met je bericht. Ook kun je precies uitkiezen welke mensen je wilt bereiken met de promotie. Je kunt onder andere aangeven welk geslacht de gebruiker moet hebben en binnen welke leeftijdscategorie deze persoon moet vallen. Zo kun je precies de doelgroep van jouw bedrijf bereiken. Daarnaast is het zo dat hoe meer interactie plaatsvindt hoe meer mensen je bereikt met je gepromoot bericht.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor het promoten van je bedrijf via Facebook maar bovenstaande tips zijn alvast een goede basis om mee te starten.